ΦΠΑ 13% στο ΝΕΡΟ




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΩΡΩΠΟΥ
«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ..η άλλη πρόταση»            


   Νέο χαράτσι – Επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στο ΝΕΡΟ
Νέο

    Η φορολαίλαπα  δεν έχει τελειωμό!!!  Μέχρι 30/9/2011 το Υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει τους Δήμους να επιβάλλουν ΦΠΑ στο νερό 13%.

 Η επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους δήμους – εξαιρέθηκαν την τελευταία στιγμή οι παροχές άρδευσης για τις αγροτικές καλλιέργειες- προβλέπεται στο άρθρο 18 του νόμου 4002/2011, που ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες στη Βουλή.
 Σύμφωνα με αυτό
, καταργείται η απαλλαγή της υπαγωγής σε ΦΠΑ της παροχής νερού μη εμφιαλωμένου και η αποχέτευση που πραγματοποιούνται απευθείας από τους ΟΤΑ. >  Η αύξηση αυτή  θα επιβαρύνει υπέρογκα τους λογαριασμούς ύδρευσης  του Δήμου μας .>ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ σε αυτήν την εξέλιξη, της διαχείρισης του νερού ως εμπορεύματος και όχι ως  κοινωνικού αγαθού.

  Σε μια περίοδο που πολίτες  και νοικοκυριά  δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα και η  Κυβέρνηση μαζί με την τρόικα ξεπερνώντας κάθε όριο, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
   Σε μια περίοδο που τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι, τα καθημερινά όλο και πιο βάρβαρα μέτρα  οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα,
- είναι ληστεία να επιβάλλεται ΦΠΑ στο κοινωνικό αγαθό που είναι το νερό!
    - Καλούμε  τη Δημοτική Αρχή να βρεθεί στο πλάι της κοινωνίας, και να αρνηθεί την επιβολή του νέου φόρου.
       Μετά τις «κομένες» παροχές του ηλεκτρικού που κάθε μέρα μεγαλώνουν ,να μην έχουμε και τις «κομένες» παροχές του νερού από αδυναμία πληρωμής .
 - Να πούμε όχι σε νέους φόρους και επιβαρύνσεις των νοικοκυριών!!!  -
 - Να αντισταθούμε στη φορολαίλαπα και στην παραπέρα εξαθλίωση!!

                                                    
 27/9/2011                              ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ..η άλλη πρόταση
                                                             ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ