Βιογραφικό


Ιωάννα Στεργίου


                 

Γεννήθηκε και διαμένει μόνιμα στα Νέα Παλάτια Ωρωπού Αττικής.

Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών  Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Εργάσθηκε σαν στέλεχος σε επιχειρήσεις και από το 1993 διατηρεί Λογιστικό-Φοροτεχνικό Γραφείο στον Ωρωπό.

Από τα  νεανικά  χρόνια, δραστηριοποιήθηκε  στο αριστερό κίνημα, πρώτα στο φοιτητικό και μετά στην Αττική ,πρώτα σαν μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ και μετά του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ  από την ίδρυση του.

Διετέλεσε(2003-2004) βουλευτής της περιφέρειας Αττικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Εκλέχθηκε κοινοτική σύμβουλος στα Νέα Παλάτια Ωρωπού, ως επικεφαλής συνδυασμού δημοκρατικής συνεργασίας.

Εκλέχθηκε Νομαρχιακή σύμβουλος Ανατολ. Αττικής (2007-2010) επικεφαλής  της Νομαρχιακής Παράταξης  «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ» , αγωνιζόμενη από τη θέση αυτή για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα της Ανατολικής Αττικής, ( την καταστροφή από τη ρύπανση του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα, την εγκατάσταση των ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την Κερατέα, το ξεπούλημα των ακτών (Λαγονήσι),την κατασκευή του θαλάσσιου αιολικού πάρκου στη Ν.Μάκρη,  την προστασία του Υμηττού, τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του αεροδρομίου , την εγκατάσταση των τεράστιων εμπορικών κέντρων (Καμπας κ.α),την εγκατάσταση της Τεχνόπολις στην Πάρνηθα ,την οικολογική καταστροφή της Βορειανατολικής Αττικής κ.ά. )

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία της «Συντονιστικής επιτροπής κατοίκων & φορέων  Β.Α.Αττικής ενάντια στα διόδια»  και  στη συγκρότηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού, για την κατάργηση των διοδίων και κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών μας δρόμων.

Συμμετέχει σε επιτροπές και κινήσεις πολιτών όπως η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού για τον Ασωπό, το Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού, η Διαδημοτική επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού, το Δίκτυο προστασίας Πάρνηθας, το Παναττικό Δίκτυο, την Επιτροπή κατοίκων Ωρωπού ενάντια στα χαράτσια κ.α)

Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος στον καλλικρατικό Δήμο Ωρωπού, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί πολίτες .. η άλλη πρόταση»

Tον περασμένο Μάϊο εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με τη Δύναμη Ζωής, το συνδυασμό με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου που οι πολίτες εδωσαν την πρώτη θέση και στους δύο γύρους των εκλογών. Από το Σεπτέμβρη συμμετέχει εκ μέρους της πλειοψηφούσας παράταξης στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής.