ΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ..η άλλη πρόταση»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
__________________________________

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Ο Δήμος Ωρωπού βαδίζει σταθερά στην αντιλαική οδό της υλοποίησης του Μνημονίου.
Με απόφαση που επιδιώκεται να ληφθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 12/8/2011 σε επικύρωση της απόφασης του ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & λειτουργίας Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών Ωρωπού , επιβάλλεται στους γονείς να πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αφαιρώντας το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών στις προνοιακές παροχές, όπως είναι και οι παιδικοί σταθμοί.
Προσπαθούν να φορτώσουν κι άλλα βάρη στους γονείς, να πληρώσουν κι άλλο οι χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις. Αυτοί που ήδη υποφέρουν από την εφιαλτική ανεργία, από τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, από τα διαρκώς αυξανόμενα λουκέτα στην αγορά.
Αφαιρούν το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών στις προνοιακές παροχές, όπως είναι και οι παιδικοί σταθμοί.
Γίνονται πια φανερές και για τους πιο δύσπιστους οι πραγματικές επιδιώξεις εκείνων που διαφήμιζαν τον Καλλικράτη ως δήθεν δημοκρατική μεταρρύθμιση. Στόχος τους είναι οι δημότες να πληρώνουν για όλα. Δεν υπάρχουν πια δημόσια κοινωνικά αγαθά, μόνο εμπορεύματα που αγοράζονται απόσους μπορούν να πληρώνουν.
Η φύλαξη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η προσχολική αγωγή που παρέχεται σ' αυτούς είναι υποχρέωση της πολιτείας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι που πληρώνουν τους φόρους τους στο κράτος να χαρατσώνονται δυο και τρεις φορές, είτε πληρώνοντας τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, είτε εισιτήρια στα δημόσια νοσοκομεία, είτε διόδια για να κυκλοφορούν στους δρόμους.
Από το 2001 που η ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς πέρασε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους ,δημιουργήθηκε μείζον πρόβλημα στις λαϊκές οικογένειες αφού υποχρεώνονται μέσα στην ανεργία και τη φτώχεια που τις μαστίζει να πληρώνουν τροφεία στους σταθμούς και να καταφεύγουν στους ιδιωτικούς σταθμούς αφού ποτέ οι θέσεις δεν επαρκούν για όλα τα παιδιά.
Καλούμε τον Δήμο Ωρωπού να μην επιμείνει στον κατήφορο που οδηγούν το Μνημόνιο και ο Καλλικράτης. Να αποσύρει την πρόταση για επιβολή τροφείων.
Να γίνονται αποδεκτές όλες οι αιτήσεις και από άνεργους γονείς, έτσι ώστε ο δήμος να πάρει στους παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς τροφεία
Να διεκδικήσει, μαζί με όλους τους ΟΤΑ, τους πόρους που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση και δεν τους αποδίδει η κυβέρνηση.
Η ανάγκη των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους για δωρεάν υψηλής ποιότητας προσχολική αγωγή μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο μέσα απ' την πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή, ως υποχρέωση του κράτους.

ΩΡΩΠΟΣ 12/8/2011

 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ..η άλλη πρόταση»