Εγκατάσταση διοδίων στον κόμβο της Μαλακάσας


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Υποψήφια Βουλευτής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ



Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ.Ξανθόπουλου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Βόρειας Αττικής, που έγινε στον Αγ.Στέφανο ,ότι δεν θα εγκατασταθούν ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ στη εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας,η εταιρεία ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ προχωράει στην εγκατάσταση διοδίων στον κόμβο της Μαλακάσας.
Προχωρώντας σε καταστροφή του πράσινου, στο ιδιαίτερης αισθητικής δασάκι με την χαρακτηριστική βρύση , στο τρίγωνο που οδηγεί στην Εθνική οδό ,πρόκειται να εγκαταστήσει νέο κόμβο διοδίων.



Είναι απαράδεκτη η κατάσταση από τις Αφίδνες μέχρι το Σχηματάρι σε απόσταση 20 χιλιομέτρων να λειτουργούν ήδη 4 σταθμοί διοδίων (Αφίδνες, Καπανδρίτι, κόμβος Αυλώνα, Σχηματάρι)και να δρομολογούνται και νέοι, επιβαρύνοντας οικονομικά ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών της Βόρειας Αττικής, Ωρωπού, Αυλώνα αλλά και της Βοιωτίας ,που χρησιμοποιούμε την εθνική οδό περισσότερες από μια φορά τη μέρα, πηγαινοερχόμενοι στις εργασίες μας.


Με απαράδεκτους έως ανύπαρκτους παράδρομους της εθνικής οδού, και την έλλειψη αστικής συγκοινωνίας είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε με τα ΙΧ και να επιβαρυνόμαστε με διόδια πανάκριβα .
Τα έργα της Εθνικής οδού τα έχουμε πληρώσει πολλές φορές οι φορολογούμενοι εδώ και πολλά χρόνια και με τα διόδια που έχουμε πληρώσει και με τους φόρους που επιβαρύνονται οι πολίτες.
  • ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέψουμε να γίνουν νέα διόδια σε κανένα σημείο της Εθνικής οδού Αθηνών –Λαμίας,που μόνο στόχο έχουν τα ΚΕΡΔΗ της ιδιωτικής εταιρείας που έχει την εκμετάλλευση της Ε.Ο.μετά από το ξεπούλημα που έγινε.
  • ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ να καταργηθούν όλα τα διόδια