ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19 / 7 /2012

Σχετικά με το πανηγύρι  του Προφήτη Ηλία



 Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι η Δημοτική Αρχή με ευθύνη του Δημάρχου κ.Οικονομάκου για μια ακόμη φορά έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις και μάλιστα ομόφωνες του Δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού για την διοργάνωση του ετήσιου πανηγυριού της εορτής του Προφήτη Ηλία.
    Πηγαίνοντας κόντρα σε μια παράδοση δεκάδων ετών διενέργειας της εμποροπανήγυρης του Προφήτη Ηλία στη Σκάλα Ωρωπού,πέρυσι το Δημοτικό Συμβούλιο στο πρώτο χρόνο της θητείας του,  αποφάσισε να μη γίνει , όταν διαπιστώθηκε ότι το Σωματείο μικροπωλητών εμποροπανηγύρεων,
απαίτησε να κάνει την διοργάνωση όπως γινόταν  τα τελευταία χρόνια ,καταβάλλοντας ένα μικρό τίμημα στο  Δήμο ,και εισπράττοντας για λογαριασμό του άγνωστα ποσά από τούς μικροπωλητές δίνοντας όσες άδειες συμμετοχής ήθελε και δε όσους ήθελε.
  Ο τρόπος αυτός που κρίθηκε αδιαφανής από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού και που έβγαζε το Δήμο από την διοργάνωση του πανηγυριού ,τον έλεγχο των εσόδων άλλα και απέκλειε τη συμμετοχή μεμονωμένων επαγγελματιών και από την περιοχή μας ,οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,για τη διοργάνωση από το Δήμο  του πανηγυριού και ορίστηκε η επιτροπή που θα έκανε τις διαδικασίες ,μεταξύ των οποίων η παραλαβή των αιτήσεων συμμετοχής , η  κλήρωση των θέσεων σε όσους μικροπωλητές επιθυμούσαν να συμμετάσχουν και η διοργάνωση της εκδήλωσης.
   Παρά ταύτα διαπιστώσαμε με επιτόπια αυτοψία μας στο χώρο που έχει διατεθεί για το πανηγύρι ,ότι τη διοργάνωση την έχει και πάλι το εν λόγω Σωματείο ,που πέρυσι απορρίψαμε,χωρίς να έχει υπάρξει καμία ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Παρά την απόφαση μας για το τίμημα ανά πάγκο που κυμαίνεται από 40-50 ευρώ το τ.μ. ήτοι 160 -200 ευρώ ,η διοίκηση του εν λόγω σωματείου ,για να επιτρέψει την εγκατάσταση των επαγγελματιών στο χώρο ζητά 500 ευρώ επιπλέον,ανά πάγκο,γιατί ισχυρίζεται ότι έφτιαξε τις κατασκευές ,δίνει φωτισμό και παρέχει ασφάλεια στους συμμετέχοντες , με αποτέλεσμα να μη μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να πληρώσουν τα επιπλέον αυτά χρήματα που δεν υπήρχαν σαν όρος στην προκήρυξη.
  Σε επιτόπια επίσκεψη  Δημοτικών συμβούλων ,επικεφαλής παρατάξεων ζητώντας πληροφορίες
για το τρόπο που διεξάγεται η εμποροπανήγυρις, δεχθήκαμε την επίθεση των υπευθύνων του σωματείου που λίγο-πολύ μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε από το χώρο γιατί ήταν δικός τους,και δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις!!!!
    Με βάση τα παραπάνω γεγονότα ο κ.Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να μας απαντήσει,
  --Ποιός έδωσε το δικαίωμα στο παραπάνω Σωματείο,που πέρυσι επειδή δεν τους είχαμε επιτρέψει να διοργανώσουν την εμποροπανήγυρη , μέλη της διοίκησης του ,τραμπούκικα είχαν επιτεθεί
και χτυπήσει δημοτικούς συμβούλους ,απειλώντας έξω από το χώρο του ΕΠΑΛ όλο το
Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε?
 --Με ποιά απόφαση δόθηκε η αρμοδιότητα στους εν λόγω κυρίους να στήσουν την κατασκευή
που χρεώνουν στους συμμετέχοντες μικροπωλητές ,χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η χρέωση αυτή στους όρους συμμετοχής τους ,πόσα χρήματα στοίχισε και με ποιά παραστατικά θα εισπραχτούν αυτά τα επί πλέον χρήματα?
 --Γιατί δεν έκανε ο Δήμος την ανάθεση αυτών των κατασκευών ,αφού υποτίθεται είναι ο διοργανωτής ,χρεώνοντας έστω λίγο παραπάνω το τ.μ. ανά πάγκο?
--Ποιός έδωσε την άδεια να χρεώνουν οι εν λόγω διοργανωτές στους μικροπωλητές την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος ?Δεν είναι ο δήμος υποχρεωμένος εφ’ όσον είναι διοργανωτής,να παρέχει ρεύμα στους συμμετέχοντες με δεδομένο ότι η σύνδεση γίνεται από το κτίριο των πρώην φυλακών?
--Πόσες αιτήσεις είχαν γίνει για συμμετοχή στο πανηγύρι,πόσες εγκρίνατε , πόσες απορρίψατε
και για ποιούς λόγους ?
--Πόσες άδειες ενέκρινε ο Δήμος και πόσοι πάγκοι στήθηκαν?
Για όλα αυτά ,οφείλονται απαντήσεις ,που πρέπει να δοθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα ζητήσουμε να συζητηθεί το θέμα.
ΩΡΩΠΟΣ 19-7-2012
ΛΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ                Επικεφαλής παράταξης “ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”
ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Επικεφαλής παράταξης “ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ”
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ          Επικεφαλής παράταξης “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ η άλλη πρόταση”
ΔΑΒΡΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ          Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος