Στρατοπέδο συγκέντρωσης μεταναστώνΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ …η άλλη πρόταση»

                                    ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ    Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία του στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών όχι μόνο στη περιοχή μας στο Κατσιμίδι Αφιδνών, στο τέως στρατόπεδο της Αεροπορίας ,αλλά όπου κι αν γίνουν στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.
Το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα μας που δεν έλυσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. 20 και πλέον χρόνια τώρα ,δεν μπορούν να το λύσουν σε ένα μήνα όσο δηλαδή θα κρατήσει η προεκλογική περίοδος.
Το θέμα έρχεται για καθαρά προεκλογικούς στόχους με ένα και μόνο σκοπό: την αλλαγή της προεκλογικής ατζέντας, όπου δεν θα συζητάμε και δεν θα καταδικάζουμε τις πολιτικές τους ,που κάτω από τις επιταγές της τρόϊκα ,οδήγησαν τους εργαζόμενους στη πλήρη φτωχοποίηση, την νεολαία μας στους δρόμους της ξενιτιάς, πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνεργους στις ουρές του ΟΑΕΔ, τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση ,τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στην πλήρη καταστροφή.


Μας προσφέρουν προεκλογικά αποδιοπομπαίους τράγους και ψευδαισθήσεις ασφάλειας, ποντάρουν στην ανασφάλεια και τον φόβο και προσπαθούνε να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η κρίση και τα δεινά του λαού μας προήλθαν από τους μετανάστες και όχι από την κρίση του συστήματος που υπηρετούνε . Από ένα βάρβαρο σύστημα που σαπίζει, από την διαφθορά και την διαπλοκή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων.
Ο κ. υπουργός που δεν διάβασε, αλλά ψήφισε το μνημόνιο, επιλέγει μια επένδυση στο πεδίο του φόβου, μια επικοινωνιακή εξαγγελία «κρότου – λάμψης».Οι λύσεις για το πρόβλημα των παρανόμων μεταναστών δεν είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά,
-Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Δηλαδή, ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και στο Δουβλίνο 2 της ΕΕ.
-Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς ανοιχτοί δημόσιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή, μέριμνα για ανήλικους, έγκυες, μητέρες, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
- Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες που είναι υπό ιμπεριαλιστική κατοχή ή βρίσκονται σε εμφύλιο. -Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές-επεμβάσεις σε ξένες χώρες που δημιουργούν πρόσφυγες.
- Να ανατεθεί μέρος της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ.
- Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Καλούμε τους πολίτες να μην τσιμπήσουν στα προεκλογικά παιχνίδια των κομμάτων του Μνημονίου και να μην παρασυρθούν από ακραίες ρατσιστικές λογικές. Δεν υπάρχουν λαθραίες ζωές αλλά λαθραίες πολιτικές που αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να φεύγουν κακήν κακώς από τις χώρες τους για να γλυτώσουν είτε το θάνατο από τις βόμβες του ιμπεριαλισμού είτε από την πείνα .
Μία μόνο «επιχείρηση σκούπα» είναι απαραίτητη: τη μέρα των εκλογών οι πολίτες να απομακρύνουν από τη δημόσια ζωή όλους όσοι ευθύνονται για την κρίση.ΩΡΩΠΟΣ  2/4/2012                                  ΕΝΕΡΓΟΙ   ΠΟΛΙΤΕΣ  …η άλλη πρόταση