ψήφισμα κατα των διοδίων στη Μαλακάσα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  Ν. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ, Ι.ΣΤΕΡΓΙΟΥ,Κ.ΜΕΤΟΧΙΑΤΗ  ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΡΩΠΟΥ-ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ-ΑΥΛΩΝΑ

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής Ωρωπού, Μαλακάσας που συγκεντρωθήκαμε στον Ωρωπό στις 29 Ιουνίου 2009 ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ όπως και όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής, με τα δρομολογημένα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ ,που μέσω της ιδιωτικής εταιρείας στην οποία έχει εκχωρηθεί η κερδοσκοπική εκμετάλλευση της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας,άρχισε να κατασκευάζει ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ στο κόμβο Μαλακάσας και στον κόμβο του Αυλώνα, καθώς και σε Βαρυμπόμπη και Αγ.Στέφανο.


ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, που έχουμε χρυσοπληρώσει την Ε.Ο., τόσο από τη φορολογία όσο και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια πληρώνουμε, καλούμαστε να ξαναπληρώσουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να τα παρέχει δωρεάν στους πολίτες.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα, γιατί αυτό θα επιβαρύνει περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων της ήδη υποβαθμισμένης από την αδιαφορία του κράτους περιοχής μας, όπως και των όμορων περιοχών και των εργαζομένων ,που χρησιμοποιούν την Ε.Ο πηγαίνοντας στις εργασίες τους καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι, ούτε αστική συγκοινωνία και κατάλληλο οδικό δίκτυο.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θα δεχτούμε το ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ που μας επιβάλλεται.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διακοπή των εργασιών στον κόμβο Μαλακάσας και Αυλωνα και αποκατάσταση του φυσικού τοπίου από την καταστροφή που έχει συντελεστεί.
ΖΗΤΑΜΕ να κατασκευαστούν άμεσα όλοι οι παράδρομοι της Εθνικής οδού , να επισκευαστούν τα επικίνδυνα τμηματα τους και να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης του οδικού δικτύου σε ιδιώτες.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής μας να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ δυναμικά για να μη περάσουν αυτά τα σχέδια.