ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

Η τρόικα, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και η μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας ολοκλήρωσαν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, της χώρας μας, οδηγώντας το λαό στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση .
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν δεσμευτεί  να πάρουν τον Ιούνιο και νέα αντιλαϊκά μέτρα 15 δις ευρώ μειώνοντας πάλι μισθούς,συντάξεις, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο και αυξάνοντας την ανεργία.
Προωθώντας νέα φοροεπιδρομή  στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κατάργηση του αφορολόγητου και του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ , καθιέρωση ενιαίου φόρου στα ακίνητα ενσωματώνοντας το χαράτσι.

Ο λαός με την ψήφο του δεν πρέπει να επιτρέψει στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να ξανακυβερνήσουν δίνοντάς τους συγχωροχάρτι για όσα καταστροφικά έκαναν  για όσα χειρότερα προετοιμάζουν.
Αυτοί που χρεοκόπησαν και ταπείνωσαν το λαό και τη χώρα, πρέπει να φύγουν πριν ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο τους.
Οι εκλογές της 6 Μάη να γίνουν λαϊκό δημοψήφισμα για τη συντριβή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των πρόθυμων συμμάχων τους.
Επίσης η ανάδειξη ενός ισχυροποιημένου ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα πλαίσια μιας ενισχυμένης Αριστεράς, ώστε από καλλίτερες θέσεις να αγωνιστεί για την ενότητα της, για τα λαϊκά προβλήματα και για μια προοδευτική σοσιαλιστική προοπτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλλίτερη δύναμη αντιπολίτευσης. Στηρίξαμε τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες. Προβάλαμε εναλλακτικές προτάσεις για όλα τα προβλήματα.
Εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για τη συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς. Για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πολιτικού μετώπου, με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, που να κερδίσει τη λαϊκή πλειοψηφία στη βάση όχι μόνο της αντίθεσης στο μνημόνιο αλλά κυρίως ενός προωθημένου προγράμματος.
Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη μίας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης, που στηριγμένη στο λαϊκό κίνημα θα προωθήσει τις εξής προγραμματικές προτεραιότητες:

  • Κατάργηση των δανειακών συμβάσεων με την τρόικα, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
  • Διακοπή αποπληρωμής του δημοσίου χρέους, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.
  • Εθνικοποίηση / κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
  • Επανάκτηση από το δημόσιο ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας.
  • Φορολογική μεταρρύθμιση για να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι πλούσιοι.
  • Παραγωγική αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, αυξήσεις στα λαϊκά εισοδήματα, δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Έλεγχος κίνησης κεφαλαίων, αντιμετώπιση ακρίβειας, διαγραφή ή κούρεμα χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
  • Υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης.
  • Αποκατάσταση της δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Ζητούμε ψήφο τιμωρίας στο δικομματισμό και θετικής επιλογής και ελπίδας στο ΣΥΡΙΖΑ, για τον τερματισμό της λεηλασίας του λαού, την αναγέννηση της χώρας και το σοσιαλισμό.